luni, 23 august 2010

Beneficiile pentru sanatate rezultate in urma consumului regulat de Immunocal

Immunocal contine o serie de proteine diferite cu proprietati functionale si structurale speciale, care impreuna ofera o combinatie de beneficii importante pentru sanatate. 

Denumirea Immunocal se refera la efectele sale asupra functiilor imunitare. Afirmatia care atesta ca Immunocal este eficace in mentinerea unui sistem imunitar puternic este oficial aprobata de Health Canada. Cei mai multi oameni stiu ca medicina moderna este inca relativ neputincioasa in fata unor epidemii virale cum sunt HIV, SARS sau a virusilor gripei. In vremuri de globalizare si de crestere a activitatilor si a calatoriilor la nivel international, este doar o chestiune de timp ca o noua epidemie sa se raspandeasca pe tot globul. In plus, indiferent de aceste amenintari globale, fiecare dintre noi se confrunta cu un bagaj constant de raceli si gripe. Intrebarea decisiva este daca virusii intalniti pentru prima data vor fi eliminati de catre sistemul nostru imunitar sau vor ramane si se vor manifesta sub forma bolilor. Acest lucru decisiv depinde de capacitatea sistemului nostru imunitar, indiferent daca acest moment este intr-un viitor apropiat sau mai indepartat. O persoana care ia Immunocal in fiecare zi este cel mai bine pregatit pentru acest moment. 


Efectul produsului Immunocal asupra sistemului imunitar este in principal mediat de continutul sau ridicat de cisteina. Cisteina este un precursorul al glutationului, care joaca un rol-cheie in functionarea sistemului imunitar. El este de asemeni foarte important in proliferarea limfocitelor, celule care mediaza raspunsuri imune specifice. Concentratiile de cisteina si de glutation sunt strans legate de un puternic si progresiv declin legat de imbatranire, care incepe la varsta de 30 de ani. Prin urmare, persoanele mai in varsta vor simti mult mai pronuntat beneficiile consumului de Immunocal. Adultii tineri sanatosi au de obicei, niveluri adecvate de cisteina si glutation dar, ocazional, si acestia experimenteaza episoade cu niveluri scazute de glutation. Aceste episoade sunt posibil determinate de infectii virale neobservate, fara simptome, ceea ce face chiar si aceste persoane de altfel puternice, sa fie vulnerabile in fata infectiilor ulterioare, intrucat nivelul lor redus de glutation compromite sistemul imunitar. Astfel, adultii tineri sanatosi de obicei isi dau seama de beneficiile consumului de Immunocal numai dupa perioade mai lungi de timp. 


Prin sprijinirea biosintezei glutationului, Immunocal imbunatateste de asemenea functia de detoxifiere a organismului. Fara sa ne dam seama, suntem in mod constant expusi la toxinele din mediul inconjurator, cum ar fi metalele grele din alimentele de calitate inferioara, aerul tot mai poluat pe care il respiram sau apa pe care o bem. Corpul este, prin urmare, in mod constant angajat in importanta sarcina de a elimina aceste toxine. Unul dintre cele mai importante mecanisme de detoxifiere implica glutationul, care se leaga de anumite toxine si formeaza un complex solubil in apa, care este in cele din urma eliminat in urina sau bila ca si deseu. In cazuri extreme, cum ar fi in caz de otravire cu doze excesive de anumite medicamente, acest proces epuizeaza sever nivelurile de glutation din ficat si poate duce la punerea vietii in pericol. Acesti pacienti sunt de obicei tratati si salvati de un medicament pe baza de glutation, pentru a reface rezerva de glutation si pentru detoxifierea victimei. 


Glutationul este foarte cunoscut pentru functia sa de antioxidare, care este de asemenea imbunatatita in mod indirect prin Immunocal. In fiecare moment, organismele vii sunt, pe plan intern, generatoare de radicali de oxigen si de peroxid de hidrogen, ambele determinand leziuni oxidative masive de tesuturi si alte forme de stres oxidativ in cazul in care nu sunt neutralizati de glutation. Oferind o cale de iesire radicalilor de oxigen si peroxidului de hidrogen, glutationul controleaza in mod normal stresul oxidativ si protejeaza componentele structurale ale celulelor impotriva efectelor daunatoare ale acestor molecule. Fara glutation, celulele ar fi distruse rapid. Alti antioxidanti, cum ar fi vitaminele A, C sau E au de asemenea functie de protectie, dar glutationul este de departe, cel mai abundent antioxidant in celule si tesuturi. Prin urmare, cantitatile insuficiente de glutation nu pot fi compensate de aceste vitamine antioxidante. 


Scaderea nivelului de glutation care survine odata cu inaintarea in varsta joaca, prin urmare, un rol important in procesul de imbatranire si in aparitia bolilor cauzate de stresul oxidativ, cum ar fi bolile cardiovasculare si obezitatea. Mai multe studii independente pe animale au aratat ca suplimentarea cu cisteina determina o scadere a oxidarii proteinelor si inverseaza declinul ce survine odata cu varsta, in functii biochimice diferite. Datorita faptului ca declinul cognitiv este una dintre cele mai devastatoare consecintele al imbatranirii, a fost deosebit de interesant sa constatam ca suplimentarea cu cisteina reduce rata distrugerii oxidative structurale in creier si amelioreaza declinul functiilor de memorie la animale. 


Glutationul este in mod clar cel mai important antioxidant din organism si a facut obiectul unor cercetari intense in ultimii 30 de ani. In prezent, peste 80.000 de articole stiintifice cu privire la glutation sunt listate pe Pub Med (www.pubmed.gov), iar acest numar creste cu aproximativ 3-5.000 articole noi in fiecare an. Glutationul se compune din trei aminoacizi, glutamat, cisteina si glicina si este sintetizat din acesti precursori in celule si tesuturi. Productia de glutation este limitata de disponibilitatea de cisteina. Grupul de cisteina Sulfidryl (tiol) serveste ca donator de electron si este responsabil de activitatea biologica a glutationului. Cu toate acestea, consumul de suplimente cu aminoacidul liber cisteina nu este recomandat, pentru ca cisteina se oxideaza pe raft si in tractul digestiv. In scopul de a ridica nivelul de glutation celular, este mult mai bine sa se utilizeze un supliment cu cisteina stabilizata, cum ar fi Immunocal. 


Efectul asupra functiilor musculare este un alt important beneficiu pentru sanatate a consumului regulat de Immunocal. Datorita compozitiei sale speciale si a proprietatilor structurale, Immunocal poate ajuta la ameliorarea pierderii masei musculare si a functiei musculare, care este unul din semnele distinctive ale imbatranirii. Acest proces se numeste sarcopenie, incepe in al patrulea deceniu al vietii si se accelereaza cu inaintarea in varsta. Deoarece pierderea masei musculare este asociata cu pierderea functiei musculare, creste riscul de caderi si fracturi, ne compromite capacitatea de a ne vizita prietenii sau de a ne mentine alte activitati sociale, ducand in cele din urma la pierderea calitatii vietii la batranete. Pentru ca tesuturile muschilor scheletici reprezinta aproximativ jumatate din masa de proteine din corpul uman, pierderea masei musculare inseamna mai presus de toate, o pierdere neta de proteine. Exercitiul fizic, in special formarea de rezistenta, este cea mai buna metoda investigata dovedita pentru marirea masei musculare si a functiei musculare chiar si la persoanele in varsta. Acest efect al exercitiilor fizice poate fi imbunatatit considerabil prin consumul de Immunocal. Proteina din zer nedenaturat imbogatita cu cisteina si leucina s-a dovedit a fi mai eficienta decat caseina ori proteina din soia, de aceea este sursa ideala de proteine dietetice pentru mentinerea masei musculare scheletice si a functiei musculare. Immunocal consta intr-o combinatie de mai multe proteine care sunt rapid digerate si prin urmare, duce la o crestere rapida a constituentilor sai amino-acizi in plasma sangelui, apogeul fiind la aproximativ doua ore dupa consumul de proteine. Cei mai importanti amino-acizi pentru imbunatatirea functiilor musculare la varstnici sunt leucina si cisteina, care se gasesc in Immunocal in cantitati relativ mari. In mod ideal, Immunocal ar trebui sa fie consumat imediat dupa exercitiile fizice pentru ca disponibilitatea maxima a aminoacizilor in sange coincide in acest caz cu fereastra de timp de exercitare maxima care induce sinteza de proteine musculare scheletice. In mod ideal, o persoana a carei greutate corporala este de 80 kg ar trebui sa consume aproximativ 10 – 30 g Immunocal (1 – 3 plicuri) dupa exercitiile fizice. O mica suplimentare cu Immunocal (de exemplu 10 g) poate fi consumata dimineata, pentru a tine cont si de nivelul de cisteina plasmatica relativ scazut, si de nivelul de glutation intracelular la sfarsitul noptii. Restul dozei zilnice de proteine poate fi distribuita pe parcursul zilei. 


Cele mai multe dintre studiile clinice si studiile complementare pe animale privind efectele suplimentarii cu cisteina asupra stresului oxidativ, a functiilor musculare si a functiilor imunologice au fost efectuate cu un alt derivat de cisteina, N-acetilcisteina, pentru ca acest agent permite investigatorului sa identifice cisteina ca agent cauzal. Cu toate acestea, daca o cantitate de 10-30 g de Immunocal bogat in leucina si cisteina pentru 80 kg greutate corporala pe zi este folosit in mod regulat pentru a imbunatati sinteza proteinelor musculare si a functiei musculare, aceasta cantitate este de asemenea suficienta pentru a satisface nevoia sporita de cisteina in vederea ameliorarii stresului oxidativ legat de inaintarea in varsta si pentru a mentine un sistem imunitar puternic. Orice consum suplimentar de N-acetilcisteina sau de acid alfa-lipoic ca si suplimente complementare nu poate fi doar inutil, ci si dezavantajos. N-acetilcisteina de exemplu, poate determina anumite efecte adverse. Mai mult decat atat, consumul oral de N-acetilcisteina duce de obicei la o crestere temporara a concentratiei de cisteina / N-acetilcisteina in sange, o mare parte din aceasta cantitate fiind convertita in mediul oxidativ al sangelui in disulfide corespundente, care sunt in esenta inutile pentru celule si tesuturi, iar o parte substantiala dintre acestea sunt pur si simplu catabolizate si transformate in acizi metabolici. Acidul alfa-lipoic are proprietatea unica de a calatori prin membranele lipidelor, fiind prin urmare, capabil sa transporte echivalentii oxidativi si de reducere de-a lungul membranelor. Acesta este regasit in cantitati moderate in majoritatea celulelor si a tesuturilor si joaca un important rol fiziologic in acest context. Daca este prezent in concentratii mai mari, el transporta echivalentii oxidativi din mediul oxidativ al sangelui in celule si tesuturi si astfel, actioneaza in mod eficient mai degraba ca un oxidant pentru celule, decat ca un antioxidant. 


Luate impreuna, Immunocal ajuta organismul sa se apere singur impotriva multor riscuri pentru sanatate, ceea ce devine din ce in ce mai important pe masura ce inaintam in varsta. Immunocal face acest lucru prin consolidarea a patru functii-cheie, care pot fi usor de memorat pornind de la cele patru litere:

A – APARAREA ANTIOXIDANTA

I – IMUNITATE SI FUNCTIILE EI
D – DETOXIFIERE
Si in plus:
M – MUSCHI SI FUNCTIA MUSCULARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu